Marc Meeuwis koopt eerste loten voor Badeendenrace

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Marc Meeuwis, directeur Citymarketing Tilburg heeft vandaag het “eerste” badeendje” voor de Badeendenrace gekocht. De race vindt plaats in de Piushaven op woensdag 25 juli aanstaande tijdens de kindermiddag op de Tilburgse Kermis.

Met deze symbolische koop door Marc Meeuwis uit handen van Sam Oord (3) is het startschot gegeven voor de verkoop van de lootjes voor deze ludieke loterij. De opbrengst van de tweede editie van de Badeendenrace komt ten goede aan het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Marc Meeuwis koopt eerste loten voor Badeendenrace
Marc Meeuwis samen met Sam Oord | © Freddie de Roeck
Waarom deze Tilburgers de badeendenrace ondersteunen

Meteen na zijn geboorte namen de artsen Sam resoluut mee. Ze vertrouwden het niet. Zijn borstkasje had een puntvorm en Sam kreunde en steunde bij het ademhalen. “Dat was schrikken”, zegt vader Sander. De artsen vermoedden een klaplong en dachten dat Sam het bij de bevalling misschien wat benauwd had gekregen. Voor de zekerheid lieten ze de kindercardioloog naar hem kijken. Sander: “Die maakte een echo van het hartje. Toen bleek dat dat niet links, maar rechts zat.”

Ze verhuisden voor nader onderzoek van het ETZ Elisabeth in Tilburg naar het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar werd op de CT-scan duidelijk dat er meer aan de hand was. Sam zou binnen een halfjaar geopereerd moeten worden. Een spannende, zeven uur durende openhartoperatie. Pittig, vonden ook de artsen: ‘alsof je door de brievenbus in je voordeur de muren van je huis probeert te sauzen’. Maar het lukte: een adertje bij de holle ader werd geknipt, samengevoegd met een andere ader en in het hartje aangebracht.

Desondanks schrikken Sams ouders enorm toen ze hem na de operatie zagen: “Sam was helemaal opgezwollen. Maar hij deed alles wat hij moest doen. “Hij moest natuurlijk nog wel een tijdje blijven. Daarom logeerden Sander en Marieke in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. “Tot dan toe kende ik de naam Ronald McDonald Kinderfonds alleen van het collectehuisje aan de counter van McDonald’s. Nu weten we wat het Huis betekent: echt een warm bad!”

Het goede doel van de Tilburgse Kermis

Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant is, naar tevredenheid van alle partners, al enige jaren het goede doel van de Tilburgse Kermis. Tijdens de kindermiddag wordt voor dit goede doel in de Tilburgse Piushaven tussen 16.00 – 17.00 uur een badeendenrace gehouden. 15.000 genummerde (gehuurde) badeendjes worden gelost onder toeziend oog van de notaris. De eendjes worden met behulp van de vrijwillige brandweer voortgedreven langs een uitgezet parcours, binnen kunststof geleiders, onder begeleiding van duikers, naar het einde van het parcours. Daar gaat de geleiding over in een trechtervorm waar slechts 1 eendje tegelijk door kan. De eerste 10 doorkomers krijgen een mooie prijs.

In aanloop naar deze race worden genummerde lootjes verkocht welke corresponderen met de genummerde race-eendjes. Via website, Facebook en bij verkooppunten in de stad worden de lootjes verkocht. De lootjes zijn €5,- per stuk.

Marc Meeuwis: ”Het is ontzettend belangrijk dat ouders de mogelijkheid hebben dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn. Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant biedt ouders deze mogelijkheid via het Huis waar ze kunnen blijven slapen en ook met de nieuwe Huiskamer in het ziekenhuis zelf.”

Prijzen

Er zijn voor de deelnemers mooie prijzen te winnen. 3 grote en 7 kleine. De 1e prijs is een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 (C-eendje), beschikbaar gesteld door Citroën Bertens en de 2e prijs is een elektrische fiets, beschikbaar gesteld door Spijkers Fietsen

Er worden slechts 15000 loten verkocht, dus ben er op tijd bij!