Badeendenrace voor Ronald McDonald Huiskamer in Tilburg

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Tilburg – De Piushaven kleurt knalgeel op woensdag 26 juli. Duizenden badeenden brengen de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer in Tilburg voor zieke kinderen en hun familie een stap dichterbij. “Het warme thuisgevoel was voor ons als ouders zo belangrijk toen ons zoontje Sam een ingrijpende operatie moest ondergaan. Net een half jaartje oud was hij. Het Ronald McDonald Huis was voor ons, en vele andere families, van onschatbare waarde. Want zieke kinderen kunnen niet zonder hun ouders”, aldus Sander Oord, vrijwillige organisator van de badeendenrace.

De badeendenrace is een ludieke actie om een Ronald McDonald Huiskamer te realiseren in het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis. Een plek waar zieke kinderen en hun familie even ‘thuis’ kunnen zijn. Even weg uit de ziekenhuissfeer tussen alle behandelingen en onderzoeken door. Even tot rust komen, een spelletje spelen, wat eten, een krantje lezen. Net als thuis dus.

Duizenden badeenden strijden op woensdag 26 juli in de Piushaven om de eerste plek. Onze kermiswethouder Erik de Ridder geeft om 16 uur het startschot. Bij Villa Pastorie worden ze te water gelaten, om 300 meter verderop helemaal op eigen kracht bij Harboury Lazy Lounge (bij de brug D’n Ophef) te finishen. In de tussentijd zijn er activiteiten voor jong en oud. En jij kunt een (st)eendje bijdragen! Voor maar vijf euro adopteer je zo’n schattig geel beestje. De adoptie-ouder(s) van de snelste eenden (toejuichen vanaf de kant zal zeker helpen), winnen prachtige prijzen. Mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die de Ronald McDonald Huiskamer in Tilburg een warm hart toedragen.

Badeendenrace voor Ronald McDonald Huiskamer in Tilburg

Voor meer informatie over het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant: https://www.kinderfonds.nl/huis-middenwest-brabant/