Badeenden zwemmen ruim 21.000 euro bij elkaar voor Ronald McDonald Huiskamer

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Het was nog even spannend toen de negenduizend knalgele badeendjes in een grote zak boven het water van de Piushaven bungelden. Johan Vlemmix gaf samen met kermiswethouder Erik de Ridder en alle adoptie-ouders het eerste startschot. De eendjes bleven eigenwijs in de enorme tas zitten. Nog een keer “Drie, twee, één, BAM!” En daar gingen ze! Aangedreven door bladblazers richting Villa de Pastorie. Met de badeendenrace is maar liefst 21.500 euro opgehaald voor de Ronald McDonald Huiskamer in het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van het ETZ in Tilburg.

Het mooie, maar lastige parcours zorgde voor spanning en sensatie. De adoptie-ouders volgden hun Belgische badeenden via de waterkant richting de finish. Johan Vlemmix deed enthousiast verslag en tussendoor schalde de stem van Ferry van de Zaande over het water: “Ge kunt beter noar dees indjes lauwe, dan naor Willem 2”.

Meteen nadat de eenden het water raakte, ging er al een groepje op kop. Badeend met buiknummer 3 van Kim van Erp en eend nummer 90 van Anja Zerrouk wisten zich al snel los te maken van de rest. Net als de eenden van Liesbeth Hendriks en Tim de Zwart. Adoptie-ouders Tijn van Lier en Leonard Bijlsma konden ook trots zijn. Hun dappere eenden zaten ook in de kopgroep. Eendjes 184 (Jasmijn van Abeelen), 251 (Suzanne van Beurden), 6392 (Joost Eijkens) 615 (van Karin Matthijssen), 638 (Robbert van Gorp), 787 (Daniëlle van Iersel), 4000 (Isabel Baarssen-Baks), 1905 (Ron Wesel), 1403 (Jenneke de Roij), 1959 (Danny van der Sanden) en 6438 (Björn de Beer), dreven ook voor de grote groep uit.

Helaas voor deze adoptie-ouders werden hun badeendjes alsnog ingehaald. Aangemoedigd door de mensen aan de kant van het water finishte eend met buiknummer 1033 als eerste. Adoptie-ouder Wil Koenraat kan trots zijn. En blij, hij wint een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 van Citroën Bertens. Inge Staats mag haar eend met nummer 116 ook dankbaar zijn. Zij wint de tweede prijs, een elektrische fiets, aangeboden door Spijkers Fietsen. De eend die als derde over de streep kwam (nummer 1194), is geadopteerd door Richard Damen. Hij wint daarmee de elektrische kinderauto, een Mercedes S63 AMG. En natuurlijk was er ook een eendje wat onderweg genoot van het uitzicht, langzaam en relaxed richting de finish dobberde, die zich niets aantrok van het wedstrijdelement en vond dat hij sowieso had gewonnen door het goede doel te steunen. Eendje 8628 werd door iemand gekocht op de Tilburgse Kermis en kwam als laatste over de finish!

En zo is het: eigenlijk zijn alle eendjes (en hun adoptie-ouders) winnaars! We willen alle sponsoren, alle vrijwilligers en natuurlijk het enthousiaste publiek bedanken. Zonder jullie was er geen badeendenrace geweest!

Nog even de winnaars op een rijtje:

  1. 1033 van Wil Koenraat
  2. 116 van Inge Staats
  3. 1194 van Richard Damen
  4. 1108 van Ralf Reinacher
  5. 954 van Anneke Buursink-Niessink
  6. 6601 van Energy on Tour
  7. 6460 van Gardenmaster Sjef Oerlemans
  8. 42 van Marco van Os
  9. 8021 verkocht door Villa Pastorie
  10. 1034 van Wil Koenraat

Laatste eendje: 8628 verkocht op de Tilburgse Kermis

Bekijk hier de foto’s die zijn gemaakt door Tilburg.com >