Badeenden zwemmen ruim 19.000 euro bij elkaar voor Ronald McDonald Huis

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Het was nog even spannend toen de zesduizend knalgele badeendjes in een grote zak boven het water van de Piushaven bungelden. Kermiswethouder Erik de Ridder gaf samen met Junior Kermiswethouder Christiano (10) en alle adoptie-ouders het eerste startschot. En daar gingen ze! Aangedreven door de vrijwillige brandweer richting Villa de Pastorie. Met de badeendenrace is maar liefst 19.325 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Het mooie, maar lastige parcours zorgde voor spanning en sensatie. De adoptie-ouders volgden hun Belgische badeenden via de waterkant richting de finish. Grad Damen deed enthousiast verslag vanaf een drijvend ponton in het water.

Meteen nadat de eenden het water raakte, ging er al een groepje op kop. Badeend met buiknummer 43 van Anja Zerrouk en eend nummer 70 van Lily van Iersel wisten zich al snel los te maken van de rest. Net als de eenden van Claudette de Roos en Vera van Kasteren. Adoptie-ouders Mariska Verwij  en Jordy van Roij konden ook trots zijn. Hun dappere eenden zaten ook in de kopgroep. Eendjes 175 (Ilse Ketelaars), 180 (Ashley Opier), 784 (Nina Hallebeek) 1079 (van Ton Gimbrère), 1158 (Fenna Eras), 1247 (Yvette Mauritsz) en 35 (Maggy van Bruggen) dreven ook voor de grote groep uit.

Helaas voor deze adoptie-ouders werden hun badeendjes alsnog ingehaald. Aangemoedigd door de mensen aan de kant van het water finishte eend met buiknummer 1031 als eerste. De adoptie-ouder van nummer 1031 kan trots zijn. En blij, hij wint een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 van Citroën Bertens. De adoptie-ouder van lotnummer 421 kan ook dankbaar zijn. Zij wint de tweede prijs, een elektrische fiets, aangeboden door Spijkers Fietsen. De eend die als derde over de streep kwam (nummer 371), is geadopteerd door Carnavalsvereniging Nog Eendjûh dan. Zij winnen daarmee de elektrische kinderauto. En natuurlijk was er ook een eendje wat onderweg genoot van het uitzicht, langzaam en relaxed richting de finish dobberde, die zich niets aantrok van het wedstrijdelement en vond dat hij sowieso had gewonnen door het goede doel te steunen. Eendje 21 werd door iemand gekocht op de Tilburgse Kermis en kwam als laatste over de finish!

En zo is het: eigenlijk zijn alle eendjes (en hun adoptie-ouders) winnaars! We willen alle sponsoren, alle vrijwilligers en natuurlijk het enthousiaste publiek bedanken. Zonder jullie was er geen badeendenrace geweest!

Nog even de winnende lotnummers op een rijtje:

  1. 1031
  2. 421
  3. 371
  4. 2303
  5. 3361
  6. 3299
  7. 1040
  8. 160
  9. 5305
  10. 4617

Laatste eendje: 21 verkocht op de Tilburgse Kermis.

Alle prijswinnaars van zowel de normale badeendenrace, de Badeendenrace XL en de kleurwedstrijd vind je hier -> Prijswinnaars <-