Badeenden zwemmen recordbedrag bij elkaar voor Ronald McDonald Huis

Geplaatst op Geplaatst in Nieuws

Het was nog even spannend toen de duizenden knalgele badeendjes in een grote zak boven het water van de Piushaven bungelden. Wethouder Rolph Dols gaf samen met Johan Vlemmix en alle adoptie-ouders het eerste startschot. En daar gingen ze! Aangedreven door de vrijwillige brandweer richting Club Jolie. Met de derde editie van de badeendenrace is een recordbedrag van 29.500 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Badeenden zwemmen recordbedrag bij elkaar voor Ronald McDonald Huis - Filmit Videomarketing
Wethouder Rolph Dols, Franca Adriaans en Johan Vlemmix (v.l.n.r.)

Het mooie parcours zorgde voor spanning en sensatie. De adoptie-ouders stonden hun badeenden op te wachten aan waterkant bij de finish. Johan Vlemmix en Rolph Dols deden enthousiast verslag vanaf de kade.

Meteen nadat de eenden het water raakte, ging er al een groepje op kop. Badeend met buiknummer 1483 en eend nummer 615 wisten zich al snel los te maken van de rest. Net als de eenden met nummer 2685 en 6812. Adoptie-ouders van nummer 24 en 5014 konden ook trots zijn. Hun dappere eenden zaten ook in de kopgroep.

Badeendenrace 2019 | Zondag 22 September
© Fotografie Gijs Franken | Badeendenrace Tilburg 2019

Helaas voor deze adoptie-ouders werden hun badeendjes alsnog ingehaald. Aangemoedigd door de mensen aan de kant van het water finishte eend met buiknummer 4068 als eerste. De adoptie-ouder van nummer 4068 kan trots zijn. En blij, hij wint een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 van Citroën Bertens. Dit adoptielot is gekocht bij hoofdsponsor Albert Heijn XL Tilburg. De adoptie-ouder van lotnummer 6989 kan ook dankbaar zijn. Zij wint de tweede prijs, een ballonvaart voor vier personen, aangeboden door Het Social Media Mannetje. De eend die als derde over de streep kwam (nummer 201), is geadopteerd door Gemeente Tilburg. Zij winnen daarmee 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn XL Tilburg. Wethouder Rolph Dols heeft deze prijs ter plekke geschonken aan De Tilburgse Voedselbank. Waarop Jeremy Geleijns van Albert Heijn de prijs heeft verdubbeld naar 2 minuten gratis winkelen.

Badeendenrace 2019 | Zondag 22 September
© Fotografie Gijs Franken | Badeendenrace Tilburg 2019

En natuurlijk was er ook een eendje wat onderweg genoot van het uitzicht, langzaam en relaxed richting de finish dobberde, die zich niets aantrok van het wedstrijdelement en vond dat hij sowieso had gewonnen door het goede doel te steunen. Eendje 778 werd door iemand gekocht in het ETZ Elisabeth Ziekenhuis en kwam als laatste over de finish!

En zo is het: eigenlijk zijn alle eendjes (en hun adoptie-ouders) winnaars! We willen alle sponsoren, waaronder Bonheur, Easyfloat, Speedliner Logistics, First Impression, APS en Van der Zanden, alle vrijwilligers en natuurlijk het enthousiaste publiek bedanken. Zonder jullie was er geen badeendenrace geweest!

Nog even de winnende lotnummers op een rijtje:

  1. 4068 (gekocht bij Albert Heijn XL)
  2. 6989
  3. 201 (Online gekocht)
  4. 3486
  5. 1373 (gekocht bij Albert Heijn Wagnerplein)
  6. 3201
  7. 1261 (gekocht bij Albert Heijn Wagnerplein)
  8. 6241
  9. 2965
  10. 532 (Online gekocht)

Niets gewonnen? Dankzij hoofdsponsor McDonald’s Tilburg, Udenhout en Best hebben alle adoptie-ouders recht op een gratis ijsje tegen inlevering van hun adoptielot.

Badeendenrace 2019 | Zondag 22 September | Freddie de Roeck | Mijn Piushaven
© Fotografie Freddie de Roeck MijnPiushaven.nl

Volop activiteiten

Op de kade van de Piushaven werden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Er was een enorm groot springkussen waar kinderen volop konden springen en bewegen. Hoofdsponsor McDonald’s Tilburg deelde gratis fruit, maskers en kronen uit en organiseerde de Badeendenrace XS, speciaal voor de allerkleinsten. Joyce van Joy’ske Kindergrime zette gratis glittertattoo’s in de vorm van een badeendje.

Badeendenrace 2019 | Zondag 22 September
© Fotografie Gijs Franken | Badeendenrace Tilburg 2019

Badeendenrace XL, een spannende race voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven was er ook dit jaar weer de Badeendenrace XL. Net zo spannend en ‘eenderverend’, maar dan met grote badeenden die bedrijven naar wens konden pimpen. Bedrijven konden voor €100,- een XL badeend aanschaffen en daarvan een drijvend promotiemiddel maken.

Er waren dit jaar twee prijzen te winnen in de XL-editie: één voor de snelste eend en één voor de mooiste eend. De mooiste eend werd ter plekke beoordeeld door een vakkundige kinderjury. Deze prijs ging naar Vocarius Advocaten uit Oisterwijk. Zij winnen een bedrijfsfilm gemaakt en aangeboden door Filmit Videomarketing.

De prijs voor de snelste XL-duck: ook een bedrijfsfilm gemaakt en aangeboden door Filmit Videomarketing is gewonnen door Het Tilburgs-Rwandees Bèkske.